В очакване на новите проекти в Плана за възстановяване - коментар на Васил Велев и Пламен Димитров

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Чухме, че има 12 нови проекта в Плана за възстановяване, но нищо не сме видяли черно на бяло. Притеснени сме, защото ни трябва време, за да вникнем в тези проекти и да представим виждането си. Това каза в студиото на "Денят започва" Пламен Димитров - президент на КНСБ.

"Чухме за 4 нови проекта в енергийната сфера - част от тях звучат интересно, част от тях - спорно. За мен е доста спорно 1 000 мегавата нови мощности на газ, които да бъдат изградени в следващите една-две години в комплекса Марица-изток. Въпрос е как и дали изобщо ще се случи, но пък звучи доста интересно и е перспективно 1 700 мегавата ВЕИ-та и малки такива в цялата страна на конкурентен принцип", даде пример той.

Председателят на УС на Асоциация на индустриалния капитал Васил Велев - също гост в предаването, акцентира върху нови проект в сферата на здравеопазването и образованието - за неотложна помощ с използването на хеликоптери - системата ХЕМС, изграждането на 7 центъра за лечение на инсулти и на национален център за подготовка на преподаватели за стемп кабинетите.

"Това са все проекти, които ние подкрепяме. Разбира се, бихме желали да се запознаем по-подробно с тях, включително и с числата", отбеляза той.

Не подкрепяме, обаче, промяната в параметрите на фиша за икономическа трансформация, добави Велев добави.

Какво още коментираха гостите в студиото вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад