В Перник затвориха ресторант след купон

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Община Перник прекратява договора с местен бизнесмен заради купон по време на локдаун. Наемателят на ресторанта в Двореца на културата отворил за клиенти заведението в нарушение със забраната. Освен това не плащал редовно и наема.

"Община Перник се самосезира по публикации а наши съграждани в социалните мрежи, които бяха направени в петък вечер за купон, случващ се на територията на Двореца на културата", разказа пред БНТ зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

Установено е, че се нарушават всички заповеди на министъра на здравеопазването. Полицията е направила проверка на място и е съставила констативни протоколи.

"Ние споделяме възмущението на перничани от тази неприятна случка и още в понеделник уведомихме наемателя, че прекратяваме договора му незабавно на основание неплатени наеми", каза Кръстев.

Обяснение за купона дори не е търсено. Заповедта на министъра е красноречива. От общината ине са навлизали в подробности дали са били под или над 15 човека, дали е било частно събиране. Основанието за прекратения договор за наем са неплатените вноски.

Стана ясно, че наемателят и друг път е бавил наеми. Кръстев обясни, че още от началото на календарната година и с навлизането на противоепидемичните мерки общината е освободила от заплащане всички свои наематели за времето, в което са затворени. Въпреки това този наемател не е плащал над шест месеца. Зам.-кметът каза, че в условията на пандемия местните власти трябва да подават ръка на бизнеса и са се надявали да се сключи споразумение за разсрочване. Но в случая е станало ясно, че няма как да бъде направен компрмис.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад