В. Симеонов: След вота партньорите от управляващата коалиция ще обсъждат промени в кабинета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На първо място Валери Симеонов коментира новината от Брюксел за отпуснатите средства за преодоляване на коронакризата: "Няма как всички да са доволни, но нека да се порадваме на това, че България получава повече пари." Парите от Европа у нас се усвояват съобразно правилата, но има и нарушения, смята той и добави, че грантовете не са здравословни, защото не предизвикват иккономическа активност.

Симеонов обрисува профила на протестиращите така: нереализирани хора, студенти от чужбина, върнали се заради коронавируса, голяма част от които се чудят как да уплътнят вечерните си часове.

Нямало документ, с който да са заявили своите искания. Не можел да разбере и какво иска Христо Иванов. Симеонов не смята, че опрацията в Президентството е била показна. Той защити действията на прокуратурата - тя трябвало да извърши обиски и проверки на място, за да установи дадени нарушения. Оправда действията на прокуратурата и по отношение на нарушенията /според обществото/ на презумпцията за невиновност.

Сименов възнегодува за действията на протестиращите снощи пред БНТ, защото тя, като обществена телевизия, не трябвала да става заложник на улични претенции.

Няма съмнение, че вотът на недоверие ще бъде преодолян, категоричен беше Симеонов. Утре или в другиден на коалиционния съвет партньорите щели да обсъждат евентуални промени в кабинета, евентуални бъдещи действия и изпълнението на програмата за общо управление в периода до следващите редовни избори.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад