Валери Димитров: Поискали сме удължаване на срока за производството на вагоните

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков заяви, че на 1 декември от заявените 15 вагона, които трябва да бъдат произведени във Вагонния завод в Дряново, няма нито един готов. Има ли възможност този завод да произведе поръчаните вагони?

"Към 1 декември не смепредоставили 15 вагона, както каза г-н министърът, защото ако един вагон струва 910 000 евро, а са платени 9 млн., не сме могли. Към момента ние декларираме, че можеше да изпълним този договор и да произведем за БДЖ  15-те вагона, както са по договор. Ние имаме произведен 1 вагон и още 7, които са на различен етап на производство. Освен средствата, които са инвестирали БДЖ, ние също сме инвестирали една сума над 9 млн., за което трябва да благодаря на банките, които ни помагаха и към момента се държат добронамерено. Ние сме изградили най-модерното конструкторско бюро в България, Германия и Украйна, заедно работим", заяви Валери Димитров, изпълнителен директор на Вагонния завод в Дряново и призна, че има забавяне, което е продиктувано от много обективни и субективни причини.

Тяхната оферта е най-изгодна, защото другите оферти са над 2 млн., посочи той и заяви, че са поискали удължаване срока за изпълнение.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад