Валери Симеонов: Критиките към разходната част на бюджет 2021 са безотговорни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В този момент на криза държавата изпълнява задълженията си към гражданите и го прави отговорно, а не от политически
подбуди, свързани с наближаващите избори. Това каза в "Още от деня" заместник-председателят а Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Той припомни, че тези разходи са предвидени за повишаване на пенсии и на заплащането на лекари, медицински работници, МВР служители, като и за социално подпомагане на засегнати от кризата.

Що се отнася за възмможността от пряко финансиране на бизнеса във връзка с икономическите щети от COVID кризата, Симеонов смята, че това е въпрос на приходи. За разлика от някои страни на запад, които предприеха такива мерки, у нас това е по-трудно. Правителството обаче е отделило значителни средства за подпомагане на бизнеса. Симеонов открои тук мярката 60/40, въпреки че, по негово мнение, тя невинаги е била насочена там, където е най-необходима.

По отношение на усилията за овладяване на разпространението на коронавируса Симеонов е привърженик на по-строгите противоепидемичните мерки, включително пълно затваряне. За спазването на тези мерки той смята, че трябва да се носи сериозна отговорност и от високопоставени личности. Съгласен е с министъра на здравеопазването за по-силен натиск върху болници, които не разкриват COVID отделения.

Заместник-председателят на НС заяви, че ще направи предложение депутатите да преминат към дистанционен режим на работа поради увеличаващите се случаи на заразени с коронавирус в парламента.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад