Владимир Чуков: Атентатът във Виена е срещу държавата като цяло

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Терористичният акт във Виена е изключително дързък, не прилича на това, което видяхме във Франция, това е тотална атака срещу австрийската държавност, каза проф. Владимир Чуков в "Още от деня". По думите му този атентат прилича най-много на атентата в Мумбай през 2008 г., когато терористите нападнаха индийската държавност вследствие проблемите между Индия и Пакистан в Кашмир. 

"Това е търсеният ефект - не е отделен сегмент на държавата, а държавата като цяло, затова е в центъра на града, затова в близост е синагогата, атакувани са два ресторанта", подчерта проф. Чуков.

Атентаторите, според анализатора, искат да променят вътрешната политика на държавата, но няма да успеят. 

Европа търпи провал в координирането на тези мерки, които трябва да бъдат взети. Европа не е в състояние да отговори на един много важен въпрос - докъде тежат правата на човека, в същото време има и понятие национална сигурност, т.е. има хора, които просто трябва да получат своето заслужено, отбеляза проф. Чуков.

Европа трябва да намери разумно решение между отстояването на своите демократични принципи и осигуряването на своите граждани на сигурност и спокойстие, да не бъдат мишени на хора, които не са в състояние да бъдат част от това общество. Лидерите на Франция и Австрия Макрон и Курц за пример за относително твърда политика.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад