Валежи и гръмотевични бури в сряда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още от сутринта над Западна България, а след обяд и над централната част от страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Има вероятност за локални интензивни явления. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, с умерен югоизточен вятър. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили , с него ще започне да нахлува по-студен въздух и температурите там ще се понижат с 5-7°. Максималните температури ще бъдат в широк интервал: от 26° в западните райони до 36° на места в Източна България.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максимални температури: 28°-30°. Температурата на морската вода е 24°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините в Западна и Централна България още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър, който до вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 13°.

В четвъртък валежи и гръмотевични бури ще има на повече места в източната половина от страната, в петък – отново в Западна България, а през нощта срещу събота  и в  събота -  в много райони в цялата страна.  Ще има условия и за градушки.  Ще вали и в неделя, но вече  на по-малко места. Температурите ще се понижат, по-съществено в Западна България.  

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад