Велина Чакърова: Експлозиите в Крим са сериозен удар по репутацията на Путин

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След няколко дни се навършват 6 месеца от началото на войната в Украйна на 24 февруари. Все още се намираме в критичната втора фаза на войната, а някои военни експерти твърдят, че вече започва третата. Това каза в "Денят започва в събота” Велина Чакърова -  директор на Австрийския институт за европейска политика и политика на сигурността.

“В момента Русия има слаб напредък в Донбас, специално в района около Донецк, и премества силите в посока юг. И двете страни в момента се борят за инициативата”, отбеляза тя и допълни: “Очевидно е, че центърът на тежестта се измества, но отново можем да видим подновяване на военните действия и в Донбас.”

Според нея в момента военният конфликт е във “фаза на подготовка и очакване” и замразяването на конфликта изглежда все по-вероятно.

“Експлозиите в Крим са сериозен удар по репутацията на руския президент Путин. Те имат сериозен психологически ефект, защото показват, че войната в тази фаза отново не върви според очакванията на Русия”, акцентира експертът.

Какво още каза Велина Чакърова за възможните сценарии и последиците за Европа вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад