Венцислав Димитров, ДКК: В недоумение съм от това, че са изчезнали документи, които не могат да излизат извън дружеството

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изчезнали са ценни документи от Държавната консолидационна компания. Има риск държавното дружество да изгуби 50 млн. лева. Защо? В "Денят започва" разговаряхме с Венцислав Димитров, изпълнителен директор на ДКК.

Той заяви, че говорим за сделка, сключена през 2018 г. Тогавашното управление е преценило, че има търговски потенциал за реализация на печалба. Придобиват се вземания от длъжници на една фалирала банка и погледнато отстрани е изглеждало, че една такава сделка би могла да донесе доста сериозна печалба на ТД Държавна консолидационна компания - от 50 милиона.

След направен опит средствата да бъдат събрани извънсъдебно се оказва, че това не е възможно. През 2021 г. предходното управление на ДКК завежда иск срещу длъжника за заплащане на процесната сума. Към датата на завеждане на съдебния спор всички документи са изглеждали изрядни, обясни Димитров.

В отговор на исковата молба ответникът оспорва автентичността на документите с твърдение, че не са подписани от тогавашния представляващ дружеството, допълни той.

Димитров заяви, че за него буди недоумение фактът, че документите са изчезнали. Поясни, че в дружеството има контрол на достъпа на високо ниво.

Следващото заседание на съда е насрочено за началото на октомври.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад