Вежди Рашидов: Ще направя мое лично, човешко дарение на пострадалите в Турция

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българската държава винаги е била реагираща в много случаи. Тя винаги е била инициатор, първа да е и винаги е помагала. В тази ситуация нито бързото реагиране е полезно, нито бавното. Няма нищо по-страшно и по-неконтролирано от природата - така председателят на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов коментира в студиото на "Говори сега" опустошителното земетресение в Турция и Сирия и реакцията на държавата.

"Това са човешки жертви, съдби и от излъчваните кадри на тези детски лица, които са в стрес, няма как да ги забрави човек. Ние сме част от този живот и от тази природа. Смятам, че българската държава ще реагира и реагира, изпратихме хора да помагат", каза Рашидов.

Той допълни, че ще говори с турския посланик у нас Айлин Секизкьок, за да направи свое лично, човешко дарение.

"В момента бих апелирал и тези дни ще направя едно дарение и нека да се обединим - хората имат нужда от газови печки, от храни, одеяла, палатки. Това е най-необходимото. След това сигурно ще продължим да помагаме, защото бедствието е много голямо, нечовешко е", добави Вежди Рашидов.

По отношение на Сирия, той каза, че човешкият живот не се дели на сириец, на турчин или на българин. Това е човешка съдба и в нея трябва да се реагира равнопоставено както към живота на едни, така и към живота на други.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад