Виктор Шлинчак: Путин не успя да разедини украинската нация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В днешния ден ситуацията е доста напрегната. Руснаците продължават да атакуват Мариупол, текат ожесточени боеве, това съобщи в "Светът и ние" главният редактор на сайта "Главком" Виктор Шлинчак.

По думите му Мариупол е важен от няколко гледни точки. На първо място от стратегическа гледна точка. Руснаците не са превзели нито един голям град и за тях е нужно да продадат на избирателите си поне някаква малка победа.

От военна гледна точка евентуалното превземане на Мариупол открива пътища - включително морски. Тези пътища ще способстват за по-лесен достъп до Крим, поясни той.

Ако Украйна се окаже с отрязан достъп до Азовско море, това ще нанесе икономическа щета. Врагът иска да ни порази и икономически, подчерта Шлинчак.

"Затова за нас е важно не само Азовско море, но да удържим и Черноморското крайбрежие", категоричен е той.

Журналистът разказа, че се бомбардират домове на мирни жители. Руснаците отвличат украински граждани и насилствено ги откарват в Русия. Отвличат се цели автобуси с украинци, бягащи от войната. Документите им се иззимат.

Шлинчак открои още, че идеята на Владимир Путин да разедини украинското общество е претърпяла пълен неуспех, тъй като украинците са по-единни отвсякога.

"Сега нивото на подкрепата на президента, на въоръжените сили, на нашите защитници се вдигна на повече от 90%", каза в заключение той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад