Виктория Василева: Червената линия на „Има такъв народ“ в коалицията не е БНБ, а Северна Македония

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ситуацията с БНБ  не е борба за постове, а е политическа позиция за баланс. Не би трябвало да има нито един политически субект или човек в страната, който да бъде изненадан от нашата кандидатура за БНБ, защото кандидатурата на Любомир Каримански стои на дневен ред от втори пореден парламент. Ние сме изключително последователни в това отношение и никога не отстъпваме от вече заявена позиция. Това заяви Виктория Василева зам.-председателят на "Има такъв народ" в "Още от деня".

„Разглеждаме БНБ като един вид прожектор – институцията, в която се отразяват финансите на една държава. Точно там трябва да бъде отразен  баланс – да има представител на друга политическа формация“, допълни тя.

В петък ще да бъде изслушан единственият останал кандидат за поста на управител на Българската народна банка – Любомир Каримански.

„Нямам представа какво ще се случи, защото не сме влизали в никакви договорки. Много отрано бяхме обвинени, че сме в някаква колаборация с опозицията. Утре залата ще си покаже, дори само ние да гласуваме за г-н Каримански за нас ще е достатъчно“, каза зам.-председателят на "Има такъв народ.

Василева коментира, че нито светът ще свърши, ако утре не бъде избран за гуверньор на БНБ Любомир Каримански, нито пък коалицията.

„Червената линия на „Има такъв народ“ в коалицията не е БНБ, а Северна Македония“, заяви тя.

„Крайно време е като държава да спрем постоянно да казваме „да“ на Изтока и Запада. Трябва веднъж завинаги да се научим да отстояваме националното си достойнство, защото с бързината, с която тичаме по либералната писта, за да прегърнем либералните ценности, рискуваме да срутим последните устои на нашето национално самоуважение. Темата за Северна Македония остана последната тема, с която може да покажем национално достойнство и ще е грехота да го проиграем по такъв начин“, смята Василева.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад