Виктория Василева: Подкрепяме всички усилия за подобряване работата на прокуратурата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Разбира се, че подкрепяме всички усилия в посока подобряване работата на прокуратурата, защото няма нормално мислещ човек, който да не смята, че прокуратурата с работата си по този начин наистина е пречка за развитието на България", каза Виктория Василева, заместник-председател на ПГ на "Има такъв народ", в "Още от деня". Така тя отговори и на призива на президента да застанат зад премиера в неговия сблъсък с прокуратурата.

"Имаме много ясна програма за реформи в съдебната власт и това е записано в коалиционното споразумение между 4-те партии", заяви зам.-председателят на ПГ на "Има такъв народ". 

Предстои гледане в НС на Закона за съдебната власт, предстои закриване на спецсъда и спецпрокуратурата, редица закони, които наистина да реформират из основи начина, по който работи прокуратурата. 

Василева подчерта, че става въпрос не за махане на една личност и замяна с друга, а де се промени моделът на работа на прокуратурата.

Тя коментира и случая със сделките на "Булгаргаз", като посочи, че е смелост от страна на Александър Николов, който е от ИТН, да седне на министерския стол, тъй като проблемите в енергетиката не са от вчера и днес, те са от месеци и години назад. 

"Колкото до скандала с продажбата на този пакет на борсата - в случая няма абсолютно нищо сензационно. Това беше просто една поредна ПР акция на опозицията, защото това е стандартна практика, нещо, което се е прилагало стотици пъти досега", отбеляза зам.-председателят на ПГ на ИТН. 

И подчерта, че според ДАНС и други служби няма нищо укоримо по тази сделка, както и по начина, по който е била направена. 

Вижте цялото интервю с Виктория Василева във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад