Йордан Терзийски, ПП: Бюджет 2022 е амбициозен от гледна точка на инфраструктурни проекти

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бюджет 2022 е амбициозен от гледна точка на инфраструктурни проекти. Той по-добър, както в качествено, така и в количествено отношение. Предвиденият бюджет на МРРБ  е 2.5 млрд. лева като от тях 2 млрд. 326 млн. е бюджетът на АПИ. Това съобщи Йордан Терзийски от "Продължаваме промяната" в „Още от деня“.

Той увери, че в самия бюджет всичко е предвидено и ще се избегне негативната практика да се възлагат поръчки, които да се плащат в края на годината с постановление на Министерски съвет от останалия излишък.  

По повод строителствата на автомагистралите Терзийски каза, че няма проблем със средствата, а с проектите.

„В националната стратегия „Пътна инфраструктура“ от 2016 г. със срок на действие до 2022 г. въобще не е предвидена АМ „Хемус“ да се строи 2022 г. Всички обещания, които сме слушали последните години, че „Хемус“ ще бъде готова до 2024 са нереални“, изясни той.

„Държавата в момента е заложена в икономическа и юридическа клопка, с тези договори по „ин хаус“ процедури, също и възлаганията на автомагистрали към подизпълнители с договори за доставка на материали и техника“, заяви Терзийски.

Той допълни, че в момента се прави юридически анализ на договорите. Когато анализът е готов, ще се излезе с решение как да се продължи оттук нататък.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад