Владислав Панев: 50% е спадът на производството на ток от въглища спрямо миналата година

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Конюнктурата на пазара е такава, че 50% имаме спад на производството на ток от въглища спрямо миналата година, 24% спрямо базовата 2019, когато имаше огромен дебат как трябва да предоговорим Плана за възстановяване. Оказва се, че без никакви мерки от страна на държавата, защото пазарът изисква инвестиции в по-евтин екологичен ток, се движим по-напред от прогнозируемото по договореностите е ЕК", заяви Владислав Панев от от ПП-ДБ в "Денят започва с Георги Любенов".

Отбеляза, че в държавния ТЕЦ "Марица Изток 2" има над 50% спад на работата и в същото време са назначени нови 75 човека повече за тази година, което говори за огромна неефективност там.

Днес е срокът, в който ще бъде внесено предложението, за да не изгубим парите по Плана.

"Аз съм на по-особено мнение за тези милиарди, защото от 2007 г. насам сме усвоили десетки милиарди и не виждам те да са допринесли с кой знае какво за българската икономика, но важното е да направим нужните реформи в енергетика, в земеделие, да сменим регулаторите, тъй като голяма част от тях са с изтекли мандати, важните реформи да осъществим, за да донесат просперитет на България", каза Панев.

Вижте цялото интервю във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад