Владислав Панев: Проектът за конституционни промени ще влезе в Народното събрание

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проектът за конституционни промени ще влезе в Народното събрание и никой няма да бъде изненадан от това, което ще предложим, каза Владислав Панев от ПП-ДБ в "Денят започва с Георги Любенов".

Той отбеляза, че сред предложенията е промяна в структурата на ВСС и възможността за подаване на индивидуална конституционна жалба от граждани.

Попитан защо не харесват проекта на ДПС, Панев посочи, че движението първо трябва да представи свой проект.

"Промените в Конституцията са ключови, за административната реформа, за по-ефективната бюрокрация, защото това е в основата на просперитета на една държава", допълни Панев.

Доверието към правителството и парламента зависи от темповете на реформи, които извършват, коментира депутатът.

Според него две реформи, гласувани в петък, са изместени от общественото внимание - Кодексът за застраховането и зелената карта, и промените в Търговския закон, с които се легализират дружествата с променлив капитал.

По повод концесията на "Росенец" Панев обясни, че има регламент на ЕС, според който активи, свързани с Русия и определени компании могат да бъдат поставени под особен надзор на държавата.

"Няма интриги. Когато миналата година извоювахме дерогация на вноса руския петрол, съотношението на руския към друг петрол в Нефтохим беше 50 на 50. Сега стана 100 на 0, защото "Лукойл" правят двойни печалби", каза той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад