Владислав Панев: Трябва да се опита с втория мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Трябва да се опита с втория мандат, защото очевидно след това ще имаме два-три месеца луфт между двата парламента, в които нищо няма да се случи като законодателна дейност", каза в "Денят започва" Владислав Панев, ПГ на "Демократична България". Припомни, че липсата на парламент ще бъде проблем и за приемането на бюджет за следващата година, и за приемането на законите по Плана за възстановяване и развитие, които ще дадат възможност за реформи в страната, така че България да излезе по-силна от кризите, в които се намира целият свят.

Според Панев предлаганата от "Продължаваме промяната" Програмна декларация ще очертае какво искаме да се случи в България през следващите месеци до една година, защото ако нямаме обедиение около това, то тогава няма смисъл от втори мандат. 

Приоритетите на "Демократична България" са известни още от предизборната кампания и те са конкурентоспособност на българската икономика, съдебна реформа, ефективност и независимост на регулаторите и ефективна администрация.

Такива приоритети би трябвало да съберат подкрепа в пленарна зала, но "дяволът е в детайлите - дали чисто декларационно ще съберат подкрепа или в рамките на конкретни законопроекти", каза депутатът от ДБ. 

И посочи като пример вчерашното гласуване в НС на закона за КПКОНПИ, при което "Коалицията Гешев" на практика торпилира промените, като даде твърде дълъг срок за предложения между първо и второ четене, което на практика означава, че ако няма правителство в този парламент, този закон няма да мине". Панев уточни, че "коалицията Гешев" са всички партии в НС без ДБ и "Продължаваме промяната". 

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад