Войната, оръжията, Путин – по следите на събитията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не е вярна тезата на Румен Радев, която заяви на Срещата на върха, че няма да се въвлечем пряко във войната, като не изпращаме оръжие на Украйна. Защото това означава изцяло да се даде основание на Русия да превземе Украйна и по този начин войната ще завърши с още повече цивилни жертви и разрушения. По-интересно е, че президентът изказва тази теза, която не е нова, 8 дни преди изборите. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ бившият министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Според него е видимо, че в следващия парламент 2/3 от политическите сили, които ще влязат в Народното събрание, ще гласуват за продължаване на военната помощ за Украйна и за подпомагане на съпротивата на украинския народ. 

„Ветровете, които духат в геополитиката, вече са малко по-различни. По целия свят има анализи, които говорят, че ще трябва да се премине към друг етап на отношения и оценки на случващото се не само в Украйна. В тази ситуация Румен Радев се опитва да подава сигнал, че ние не сме пряко замесени в този конфликт. Поради това той решава, че няма пряко да изнасяме оръжие за Украйна, но ще си замълчим, ако някой все пак реши да предоставя“, коментира журналистката Зорница Илиева.

Тя смята, че Украйна не може да издържи, ако не им се помага с оръжие.

Вижте целия разговор във видеото. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад