Всички гимназии в област Благоевград имат готовност за онлайн обучение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От днес учениците в гимназиален етап на образование, преминават на дистанционно обучение. Според заповедта на министъра на здравеопазването онлайн обучението в страната ще бъде за срок от две седмици. 

В Природо-математическата гимназия в Благоевград присъствено продължават да се обучават учениците от 5, 6 и 7 клас. Всички останали са на дистанционно обучение.

Още вчера е издадена заповед, с която организацията на учебното време е променена за децата от прогмназиалния етап, обясни пред БНТ един от зам.-директорите г-жа Петя Въчкова. Те ще учет от 8 сутринта, вместо от 14 часа.

Всички деца са здрави, няма болни при малките. Има две учителки под карантина, един заразен учител и трима в болнични поради други заболяавния. Отсъстващите учители са заменение благодарение на банка кадри.

Другият зам.-директор Йордан Цветанов каза, че учителите са оборудвани с преносими компютри, таблети и настоли компютри. 

Началникът на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов обясни, че заповедта на министъра засга 56 училища на областта и почти 13 000 ученици. Всчки училища са в готовност за обучение в електронна среда

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад