Втори ден консултации при президента - коментар на Ружа Райчева, Евелина Славкова и проф. Светослав Малинов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Президентът е обрал доста от острата си риторика от последните месеци. Очаквам да продължи в този тон, да не подава ръка директно, защото той трябва да бъде президент на всички, а не на опозицията. Очаквам сега да имаме по-дълги консултации, защото опозицията винаги има какво да каже. Това каза в студиото на “Денят започва” политическият анализатор Ружа Райчева преди началото на втория ден от консултациите при президента за съставяне на правителство.

“За мен има една истинска интрига - дали Нинова ще се появи. Между целия шум, напрежение, драми, може би пропуснахме, че госпожа Нинова заяви, че ако трябва да избира, не би номинирала Румен Радев за президент. Много е интересно дали сега ще го направи.  Иначе колкото и да си напъвам въображението, не мога да измисля нещо, което да не е предвидено”, каза политологът проф. Светослав Малинов.

Според него основен говорител на опозиционни тези срещу правителството е Бойко Борисов, а след това е президентът и “не остава въздух за опозицията”. Затова “Възраждане” и БСП ще се възползват максимално от консултациите и ще поискат избори, независимо, че самите те не ги искат, но са длъжни да го направят, прогнозира политилогът.

Опозицията ще се възползва от днешния ден, за да изрази ярко своята позиция, предположи социологът “Тренд” Евелина Славкова и добави:

“Не мисля, че някакво по-различна позиция, по-различно говорене ще има от страна на Румен Радев. Свързвам това с факта, че през последните месеци много се заговори за политически проект около Радев - дали оглавен от него или хора, приближени до него, които той да легитимира.”

Какво още казаха коментаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад