Втори вот на недоверие, бюджет 2024 - стабилността на (не)коалицията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темите за вота на недоверие към правителството, бюджета за 2014 г., местните избори и избора на председател на СОС в анализираха в "Денят започва" политолозите доц. Стойчо Стойчев, доц. Даниел Смилов и Юрий Асланов.

Даниел Смилов отбеляза, че вотът на недоверие няма да мине и че е мислен в контекста на предизборната кампания и сега вече е без особен смисъл.

Юрий Асланов припомни, че вотът на недоверие като процедура е изобретен да се дава възможност за изява на опозицията,  никога не е прекалено, когато опозицията получава право на глас. И също смета, че този вот няма да бъде успешен.

"Според мен голямото изпитание на управляващото мнозинство предстои по повод на обсъждането на държавния бюджет за догодина. Що се отнася до вота - да, трябва да го разглеждаме в контекста на случилото се на  местните избори", каза Асланов. Посочи, че на тези избори и ГЕРБ и "Продължаваме промяната" инкасираха големи загуби и на гласове, и на позиции от гледна точка на обществените очаквания.

Стойчо Стойчев се спря на противоречията в управляващото мнозинство, посочи, че основният сблъсък е между ГЕРБ и "Пеодължаваме промяната - Демократична България" и така като време и като тези остава много по-малко пространство за партиите от общо наречената опозиция, в която партиите са различни и като субекти, и като позиции.

"Смятам, че "Възраждане" малко или много доминира тази опозиционност, то формулира някакви ясни тези против това мнозинство и по този начин го малко или много капсулира", каза доц. Стойчев.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад