Явор Божанков, ПП-ДБ: Мотиви за вота на недоверие са абсурдни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мотиви за вота на недоверие към правителството са абсолютно предизборни, заяви в студиото на "Денят започва" Явор Божанков - депутат от ПГ на “Продължаваме Промяната-Демократична България”.

"Мотивите са абсурдни. В едно изречение те казват: "Българската армия се лишава от отбранителни способности", а в следващото: "Огромни инвестиции се правят в нови отбранителни способности", но явно не такива, каквито партия "Възраждане" или БСП харесват", продължи той.

За него "тези две политически формации твърде много се сближиха, което не е добре, защото България има нужда от модерна европейска левица, а не от кремълско прокси".

Божанков беше категоричен, че ДПС не участват в управлението:

"ДПС са заявили две неща. Първо е ясно, че не искат и нямат министри участие в изпълнителната власт, но подкрепят ключови приоритети за държавата. Това е добре, защото няма как да проведем в края на годината конституционната реформа без квалифицирано мнозинство."

Според него "сглобката" е стабилна - това е "мнозинство на взаимни компромиси", но и но и "мнозинство на взаимния контрол". 

"В това мнозинство няма как едно грешно решение да стане факт, защото не може самостоятелно да го наложи. Това важи и за бюджета", подчерта депутатът от ПП-ДБ.

Партиите, подкрепящи правителството, са на едно мнение за дерогацията, отбеляза Божанков и добави:

"В момента, в който Русия ни е обявила за неприятелска държава, в момент, когато Русия нападна без никакво основание суверенна държава, няма как да не опитаме да не постигнем енергийна независимост, да сме изцяло далеч от влиянието на Кремъл. Всички са съгласни, че дерогацията ще отпадне, но спорът е кога. Ние предлагаме това да стане на 15 март, ГЕРБ и ДПС искат това да стане утре или вдругиден, което според ПП-ДБ ще доведе до сътресения на пазара на горива у нас."

Какво още каза депутатът от ПГ на “Продължаваме Промяната-Демократична България” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад