За сигурността на пътя, мигащото зелено и пътища в България - разговор с Диана Русинова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За сигурността на пътя, мигащото зелено и пътища в България,  разговоряме с Диана Русинова от Европейски център за пътни политики.

"В Европа само в 8 държави се прилага мигащото зелено. Въпросът е как да направим мигащото зелено да не противоречи на конвенцията", попита Диана Русинова.
"Ако имаме нужда от преходното време за преминаване да се увеличи, защо ще го правим с мигащо зелено, а не просто да увеличим времетраенето на жълтото", попита Русинова.

"За съжаление се нагледах на много страховити неща по отношения на пътищата, които ще костват големи разходи в бъдеще. Арматурата на магистрала "Хемус" е правена с алуминиеви профили, където е най-голямото натоварване на моста, бях шокирана", заяви Диана Русинова.

 "По автомагистрала "Тракия" беше засилен трафика през лятото заради т.нар. гастербайтерите. Но не можем да затворим "Тракия", защото представяте ли си колко ще се увеличи движението по малките пътища. В момента има несменени мантинели, това е много опасно", алармира експертът.  "Това зависи от АПИ, те са тези, които не си вършат работата", заяви още Русинова.

 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад