За Татяна Лолова с усмивка и обич

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на "Култура.БГ" гостуват режисьорът Димитър Шарков и драматургът Юрий Дачев, които са работили с голямата българска актриса, която ни напусна днес - Татяна Лолова. Те разказаха интересни случки от срещите си с нея.

„Тъжен ден, светът трябва да се е объркал много, за да прибира на небето такива личности. Работил съм през годините доста с нея. Последната ни работа беше в „Новогодишна щръклица". Аз винаги съм мислил, че тя е актриса за много роли, никога не и стигаше една роля. В Щръклица играеше три роли. Тя не ползваше електронна поща, когато и занесох текста тя на пръв поглед започна да играе всичко. Велика актриса! На снимките всички и се възхищаваха", сподели Димитър Шарков.

 

Юрий Дачев се е срещал с Татяна Лолова във филмови и театрални проекти. "Бях я нарекъл клоунеса, и много ме беше страх, че ми се е разсърдила, но когато се срещахме през годините, тя много пъти е напомняла с радост, че това определение й е харесвало".

 

Татяна Лолова играе в пиеса по текст на Юрий Дачев. „В пиесата имаше посветена роля за нея, тя не я хареса много, но я изигра. Спомням си с каква радост произнасяше една реплика: "Няма актриса на този свят, която може да ме изиграе!“

 

Целият разговор може да видите във видеото.