Заплатите на служителите в "Български пощи" са изплатени на 70%

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Към момента са изплатени до 70% от заплатите от служителите, като уверенията на новото ръководство са, че в момента, в който пуснат новите софтуерни продукти за изчисление, ще се изплатят и останалите средства до 100%. Това заяви пред БНТ Пламен Дончев - председател на Федерация “Съобщения” на КТ "Подкрепа".

След хакерската атака на 4 април, миналата седмицата правителството обвини предишните управляващи, че системно са недофинансирали "Българските пощи". От ГЕРБ контрираха, че държавата не е длъжна да издържа пощите, а само да осигурява услуги като изплащането на пенсиите и разпространението на вестниците.

Заплатите в дружеството са изключително ниски като доходи, напрежението сред работещите е огромно, подчерта Пламен Дончев.

"Доходите на работещите в малките населени места са около 550 лв., а в големите градове - около 620 лв., след облагане с данъци. Това е пределът, на който може да се издържи. Освен това голяма част от служителите работят почасово"

Въпреки хакерската атака, ниските заплати и проблемите в пощите няма отлив на служители. Имат готовност на протести и когато колективният орган на синдикатите излезе с решение, протестът ще бъде официализиран, съобщи още Дончев.

Вижте повече в прякото включване.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад