Заради некачествен ремонт на булевард, блок в Русе се наводнява при всеки дъжд

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Блок "Москва" в Русе се наводнява при всеки по-силен дъжд. Следите от наводненията личат по стените на входа. Жителите споделят, че често се налага да го пребоядисват.

Проблемът се появява след реконструкция на булевард "Придунавски". При тези дейности пътят е вдигнат с около 20 см по-високо от тротоара, а тротоарът е около педя по-висок от входа. Така се събира вода, която няма къде да се оттича. Отводнителните канали са асфалтирани.

Подходите към гаражите в блока са разбити, тъй като мястото пред блока е използвано по време на реконструкцията на булеварда, за преминаване на тежки машини и камиони.

Обещания от кметството за решаване на проблема жителите са получавали многократно, но до момента нищо не се е променило.

Зам.-кметът на Община Русе Магдалина Илиева заяви пред БНТ, че вследствие на недобро изпълнение на реконструкцията на булеварда пред блок "Москва", нивелетата на пътя е повдигната. Това изисква изготвянето на проект за нова нивелета и да се предвиди отводняване на пътното платно. Тя увери, че в бюджета за тази година е предвидено изработването на проект за този ремонт и през следващата година той ще бъде изпълнен.

Автор: Теодор Стамболиев

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад