Защо "Ел Би Булгарикум" повишава цените на сиренето и кашкавала?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трудностите, които срещат млекопроизводителите на практика са и трудностите, които срещаме ние. С процедурата за смяна на избора на доставчици ние гарантирахме, че ще изкупуваме само и единствено българско свежо мляко, без да влагаме каквито и да било подобрители. Нашата мисия е да подкрепяме българското производство, заяви в "Денят започва" изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Ивайло Лилов.

Той заяви, че цените на млечните продукти във фирмените магазини на "Ел Би Булгарикум" са по-ниски от тези, които са били миналата година по същото време.

"Този проблем е от миналата година, заради необоснованото намаление на цените, което нанесе огромни щети на дружеството", категоричен е Лилов.

Обясни, че към септември са натрупани загуби от около 3 млн. лева, като от пряката дейност те са над милион и половина. Целта на повишението на цените е да запазим дружеството, а не да генерираме печалба.  

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад