Защо ТИР-ове, превозващи храни, чакат с часове на границата с Турция и как ще реагира държавата? Коментар на проф. Христо Даскалов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Съмнения за саботаж и умишлено забавяне на проверките на влизащите в страната тежкотоварни камиони“. 
Това е изводът на Земеделското министерство след отстраняването на частната лаборатория, която единствена извършваше контрола на стоката, която влиза от Турция. Лабораторният контрол на границата бе поет от държавата. 
Междувременно на „Капитан Андреево“ имаше образуване на опашки от тежкотоварни камиони, насочили се към държави от ЕС или към вътрешността на България. 


Към момента проблем с нашата лаборатория няма.  Ние решихме да спазваме законодателството, и много искам това нещо да се разбере от всички. Струпването се дължи на факта, че има един момент в който минават всички камиони, това е фитосанитарния контрол. Преди да минат ние трябва да направим една подготвителна работа. Първите дни ни се показваше как се саботира работата. Операторът е един на този пункт. На някои от другите гранични пунктове има 30 оператори, които работят с превозвачите. Това каза проф. Христо Даскалов - изп.директор на Българската агенция по безопасност на храните в предаването "Денят започва".

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад