Застудяване и нови валежи от дъжд и сняг

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В неделя облачността ще е значителна. От северозапад ще започнат валежи от дъжд, които ще обхванат и крайните югоизточни райони, там ще са придружени и с гръмотевици. По-значителни количества ще има на места в Източна България.

През нощта в западната половина от Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, след обяд в югоизточните райони ще е от север-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух.

Привечер и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът в централната и източната част на Дунавската равнина и планинските райони ще преминава в сняг, там ще се образува тънка снежна покривка и ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са с малък дневен ход – от 3°-4° в северозападните до около 20° в югоизточните райони, където преди обяд ще продължи да духа силен югозападен вятър.

През новата седмица сутрешните температури в много райони ще падат под нулата, а дневните ще са в диапазона от 0° до 10°. Повишена вероятност за валежи от дъжд, в планините над 1 000 метра - от сняг в сряда и четвъртък.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад