Затоплянето продължава, но и в четвъртък ще има райони с трайни мъгли

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, по Черноморието – от 8° до 11°, а максималните - между 10° и 15°, в местата с трайна мъгла – от 6° до 9°.

Ще преобладава облачно, в равнините - мъгливо време. Главно в западната част от Горнотракийската низина и в Дунавската равнина, мъглата ще е трайна и на места там ще преръмява. В планинските райони ще има временни разкъсвания на облачността. В Източна България ще духа слаб югозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 10° до 13°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, преди обяд - мъгливо и на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 1°.

В петък вятърът ще остане от юг, а температурите - високи за първата половина от декември - минималните ще са между 4° и 9°, а максималните - между 12° и 17°. Преди обяд на места в низините и котловините отново ще е предимно облачно и мъгливо, в отделни райони е възможно и да преръми. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява, в по-голямата част от страната до предимно слънчево.

През почивните дни ще духа умерен, в източните райони и северно от планините – силен южен вятър. Температурите ще се повишат още, в Източна България минималните ще са над 10°, а максималните - над 15°. Облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу неделя от югозапад ще започнат валежи от дъжд, които в неделя ще обхванат цялата страна, на места в Западна и Централна България ще са значителни по количество, а в Рило-Родопската област ще са временно интензивни, придружени от гръмотевици.

В понеделник от северозапад ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижат. В северозападната половина от страната дъждът ще премине в сняг, в южните и източните райони ще продължи да превалява дъжд, повече по количество в Източна България.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад