Затягат мерките в Бургас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От днес и в Бургаска област се въвеждат нови противоепидемични мерки, въпреки че, регионът е в най-незасегната зона от COVID, според новия план, притеснителен е броят на заразени деца. 


"Бяха взети решения на областен щаб миналата седмица и от днес за учениците влизат следните мерки. Учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас преминават в онлайн обучение, останалите остават присъствено", обяви д-р Мирослава Киселкова от РЗИ - Бургас. Тя уточни, че онлайн обучението не касае община Руен.

Киселкова обяви още една мярка. "Ограничен е достъпа до МОЛ-те, кината и кафенетата за деца под 18-годишна възраст. Те могат да влизат там само с възрастен придружител", обяви тя.

"Ситуацията е динамична. От разкритите 130 легла за терапевтично поведение имаме 15 свободни. Ситуацията е по-трудно управляема при детските легла, така че от разкритите 15 легла в детския ковид сектор в Инфекциозно отделение, към момента се лекуват 21 деца. Леглата са осигурени от тези, които са за възрастни. Искаме да заявим, че няма да бъде върнато нито едно дете, което се нуждае от болнично лечение", обяви д-р Светослав Тодоров - зам.-директор на Държавната болница в Бургас.

Най-малкият пациент е на 2 месеца, обяви д-р Тодоров.

Вижте повече във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад