Жители на кв. Дървеница 3 месеца без топла вода - докога?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Близо четири месеца без топла вода. За това сигнализираха зрители на "Денят започва". Става въпрос за столичния квартал Дървеница. Живеещите там твърдят, че са потърсили различни институции за помощ, но такава не са получили до момента. Хората подчертават, че проблемът не е само в липсата на топла вода, но и в съсипаната инфраструктура при този ремонт. Дори до детската градина трудно могат стигнат. Унищожени са тротоарите, не могат да се придвижват нормално в квартала, настояват всички тези поражения да бъдат премахнати и да се възстанови инфраструктурата в предишния им вид.

Кметът на район "Студентски" Петко Горанов съобщи, че ремонтът е трябвало да приключи на 22 септември и са в комуникация с "Топлофикация", уведомили са ги писмено, че от тук нататък текат неустойки.

Петко Горанов: Проблемът е сложен с това, че когато има такъв мащабен ремонт на инфраструктурата, той не може да мине без неудобства за гражданите на един такъв голям квартал. Хората дълго време проявяваха разбиране, но не можем да очакваме хората да проявяват съпричастност, след като виждат на всяка крачка нехайство.

Кметът посочи, че това е резултат от лоша организация и съобщи, че след като е изтекъл срокът започват с административно-наказателните разпоредби.

В отговор на запитване на "Денят започва" "Топлофикация София" отговаря, че срокът на ремонта е удължен до 7 октомври и кани жителите от засегнатите блокове на среща на 5 октомври, понеделник.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад