Журналистът Николай Стоянов за измамите на Ружа Игнатова: Уанкойн е замислен като измама от самото начало

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не мисля, че нещо в голямата игра се променя, каза в студиото на “Още от деня” авторът на книгата "Уанкойн: жената, която измами света" и разследващ журналист от вестник "Капитал" Николай Стоянов в коментара си за екстрадирането в САЩ на Ирина Дилкинска - близка на “криптокралицата” Ружа Игнатова.

“Нищо не ни подсказва, че тя е поддържала близък контакт с Ружа Игнатова след нейното изчезване през 2017 година”, допълни той.

Според него включването на Игнатова в списъка на ФБР на десетте най-издирвани лица от американските служби би могло да се тълкува като знак, че тя е жива.

“В този списък до момента е имало само 11 жени. Там обикновено са наркобосове, убийци, става дума за тежки престъпления. Да попадне сред тях някой с финансова измама е рядкост. Така се хвърля ярка светлина върху човека, който се издирва. За мен вкарването на някого там е знак, че още се търси от най-големите разследващи служби в света”, обясни журналистът.

За него криптовалутата уанкойн от самото начало е било замислено като измама.

“Тя не се различава от класическите пирамиди, каквите помним от 90-те години на миналия век в България. Просто нейната опаковка е криптовалута”, добави Стоянов.

Какво още каза разследващият журналист вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад