Зинаида Златанова: Политическата криза у нас не е нещо безпрецедентно в Европа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

При нас партиите изглеждат единодушни за това, че не искат зелен преход, единодушни са, че не искат да има закон за домашното насилие. Има обаче исторически наслоения, които не позволяват да се постигне договореност точно между първите две партии, между тях тя е най-невъзможна, защото залогът е справедливостта и върховенството на закона и правовата държава и корупцията, това заяви в "Денят започва" бившият правосъден министър и бивш вицепремиер Зинаида Златанова.

"Приветствам подхода на "Продължаваме промяната", които казаха, че е важно на първо място да се изясни как ще бъдат приети законите, да се постигне съгласие по конкретните текстове, не просто по заглавията и тогава да видим кой иска и кой не иска реформи", коментира тя.

По думите ѝ политическата криза у нас не е нещо безпрецедентно в Европа. Никой няма да се учуди, че има политическа криза в една демокрация. Политически кризи няма в диктатурите. Учудващо за Европа обаче е, че не искаме зеления преход, не искаме да ни го финансира.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад