Кристиан Вигенин: Западните Балкани трябва да са във фокуса на вниманието на ЕС

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Кристиан Вигенин: Както БСП, така и Социалдемократическия съюз на Македония, мина през немалко промени и поколението, което днес ръководи партията напрактика няма нищо общо с периода преди 89-а, още по-малко пък периода около войните и след тях. Самият Зоран Заев и цялото ръководство на партията са млади хора, които са определено модерни, проевропейски настроени, съвсем по друг начин гледат на живота и мисля, че това го усетиха всички, които имаха досег с тях и с част от министрите, които бяха с него по време на посещението.

Според депутата трябва да се се възползваме от този шанс и да се опитаме да се фокусираме върху положителното и това, което реално може да се свърши сега. Той припомни, че ВМРО ДПМНЕ беше партията, която мина към политика, която се отрази тежко на нашите междусъседски отношения. По негови наблюдения Заев наистина е решен да концентрира страната си към позитивните стъпки, които трябва да бъдат извървяни.

В рамките на срещата им със Зоран Заев и министрите му е възникнало желанието БСП като опозиция да пресират управляващите и да работят заедно за това конкретни стъпки да бъдат направени бързо. Според Вигенин има някои несложни неща, които могат да бъдат направени бързо и не изискват кой знае какви усилия и средства.

Още вчера е бил поставен въпросът за откриване на нов ГКПП Струмяни- Берово. Решението за него е още от края на 90-те години, но до момента нищо не е направено по въпроса. Депутатът е на мнение, че това ще е един много силен знак.

Той се съгласи с важността на ЖП връзката София-Скопие, както и подобряването на инфраструктурата между двете столици.

Кристиан Вигенин: Мисля, че нямаме разминаване с управляващите, че Западните Балкани трябва да бъдат във фокуса на вниманието на ЕС и ние чрез нашето председателство трябва да допринесем това да се случи.

Целия разговор вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад