2093 абоната са без електрозахранване

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Сравнително спокойно мина нощта на територията на стратана, въпреки че остава сериозно положението в няколко от областите, в които, освен ниските температури, продължават много сериозни навявания", каза министър Лиляна Павлова на брифинг в АПИ. В областите Шумен, Силистра, Добрич и Монтана навяванията са най-сериозни. Както вчера, така и днес приоритет е подкрепата на енергоразпределителните дружества да пробият до населените места, на екипите на Пожарна безопасност, съвместно с екипи на военните. Добрата новина е, че към тази сутрин наполовина са намалели абонатите без електроподаване. Само 11 села са без електрозахранване.

В Шуменска област и в Силистра положението е най-критично. Екипите днес ще насочат максимални усилия в отварянето на пътни артерии. До обяд се очаква да бъде пробит и Рижкият проход. Остава сложно ситуацията в Монтанско. Там главният път от и към Монтана е затворен, тъй като навяванията са сериозни.

Главен комисар Николов каза, че са отработени 30 сигнала, 15 човека се изведени от преспите, оказано е съдействие на екипите на Бърза помощ в това число и за транспортиране на родилка. В София е имало мчалко по-усложнена пожарна обстановка предвид ниските температури. Трима души са пострадали при гасене на пожар. За днес основен ангажимент е да се помогне на екипите на Енерго-Про. Населените места, които са все още без осигурен път до тях, ще получат стоки от първа необходимост.

2093 абоната са без електрозахранване на Енерго-Про. Очаква се до обяд всички абонати да се захранени.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад