Цвета Караянчева: Шефът на ДАНС трябва да подаде оставка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Шефът на ДАНС трябва да си подаде оставката, заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ зам.- председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя смята, че акцията в Пазарджик е била прибързана. Освен това агенция "Национална сигурност" е проспала случая с КТБ, също както и Иван Искров. Тя постави под съмнение компетентността на шефа на ДАНС.

Тя е категорична, че трябва да се вземе нов дълг от 8,1 млрд. лв. през следващата година, защото, по думите й, имаме рефинансирани почти над 6 милиарда от предни дългове. Призна, че стабилността в мнозинството е крехка, тъй като всяка една от формациите има какво да решава сама за себе си.

По думите й ако от Реформаторския блок са излъчили фигурата на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, значи тя има необходимите професионални качества. А ГЕРБ като мандатоносител и Бойко Борисов като премиер подкрепят политиката, а не личността.

Смята също, че новият бюджет е бюджет на реформите. „Когато свиеш дефицита от 3,7% на 3 %, това не е ли посока на реформи“, посочи Караянчева.

Акценти