Седмични дискурси: Найо Тицин, Кристина Патрашкова и проф. Драгомир Драганов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Седмичните политически дискурси коментираха в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ журналистката Кристина Патрашкова, проф. Драгомир Драганов и журналистът Найо Тицин.

Патрашкова разкри, че съществува напрежение между Ахмед Доган и Лютви Местан и опит за еманципация на настоящия лидер на ДПС от почетния председател на партията.

ДПС от 12-13 години е във властта, като с всяко следващо правителство навлизаше все по-дълбоко и по-дълбоко и е трудно за един месец да се изчисти, заяви Найо Тицин, като подчерта, че в случая ситуацията не е уютна за ДПС, защото, по думите му, за първи път има срещу себе си мощна политическа воля за изваждане от властта. Той смята, че Делян Пеевски, въпреки че не стана шеф на ДАНС, държи много важни позиции в институцията.

Проф. Драгомир Драганов смята за абсурдно да се мисли, че ДПС ще бъде извадена от властови позиции. Той смята за недопустимо също така Цветан Цветанов да бъде член на Комисията за контрол над СРС, а Атанас Атанасов – да оглави парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.