Актьорът Валентин Ганев с два юбилея

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Актьорът Валентин Ганев навърши наскоро 60 години и 20 години, откакто играе на сцената на Народния театър "Иван Вазов". Този месец всички спектакли там са в негова чест. С "Вишнева градина" актьорът отбеляза своя рожден ден на сцената. Екип на "Денят започва с култура" беше там малко преди спектакъла. Вижте повече в репортажа на Весела Петрова.

"Всеки човек търси себе си до края на живота си. И едва ли се намира някъде", казва Валентин Ганев в своята гримьорна. "И артистите, и всички останали май играем една и съща роля през целия си живот, но тя е с различни проявления."

Валентин Ганев завършва театралната академия в Москва при големия Сергей Бондарчук. На сцената показва отделни черти и характери, поставени в ситуация, и пита: "Знае ли човек какво ще направи, ако е гладен или смъртта се е скрила зад завесата?" Свири на цигулка, след това я зарязва, но остава незабравим в "Контрабасът", игран досега 260 пъти, "Пигмалион" - 150 пъти, "Хъшове" - 250 пъти, и колко още роли, изваяни до съвършенство от Валентин Ганев. Той се интересува от малките неща, например защо се усмихваме толкова трудно или защо се мразим така всеотдайно. Във всеки от нас дреме някой друг, който би могъл да ни прилича, мисли Валентин Ганев.

В театъра почти пред очите ни, почти в реално време протича някакво парче чужд живот, облечен в поредната роля. В това се състои и магията да бъдем себе си и малко от другите, казва Валентин Ганев. Не понася насилието, но с удоволствие би поставил някого на мястото му с присмех, казва актьорът и тръгва към сцената. Споделя, че иска да играе така естествено, както майсторът зида тухли.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад