В памет на Дейвид Боуи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вечер в памет на Дейвид Боуи организират негови почитатели в Нов български университет. Събитието ще събере публика тази вечер в театъра на Нов български университет от 19 до 22 ч. Входът е свободен.

Цигуларят Тодор Николаев сподели, че на сцената на театъра ще излязат музиканти от цял свят и ще изпълнят някои от хитовете на Дейвид Боуи.

Сред коментаторите на събитието тази вечер ще бъде и политологът проф. Евгений Дайнов, който също ще свири.

Композиторът Георги Арнаудов определи Дейвид Боуи като един голям визионер на изкуството в края на ХХ, началото на ХХI век. Той е и музикант, и човек, който прави идеологията и на клиповете, и на визията, и видеоартист, и актьор с няколко култови роли. Затова решихме тази вечер спектакълът да бъде в една мултифункционална форма, призна той.

Историкът проф. Веселин Методиев каза, че "ще опознаем културата на близкото минало не само като учим политическата история, а и като учим тази културна история, чрез която част от нас са станали свободни хора, други са наследили тази свобода, и трета част са студентите, които трябва да я получат през своите преподаватели".