Анимационните филми през 2014 година

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Новата 2014-та година вещае добри перспективи за любителите на анимации. Още през февруари филмът "Лего" ще очарова зрителите. Главният герой Емет е най-обикновена лего фигурка, но е въвлечен в огромно приключение. Той е погрешно избран да спаси лего вселената. В начинанието му помагат Батман и специален екип от лего герои.

През март мъпетите отново се завръщат на голям екран. Новата лента е продължение на филма от 2011-та, но включва и няколко нови лица. Освен познатите мъпети във филма участват актьорите Рики Джарвис, Тай Бъръл и Тина Фрай. Докато обикалят театрите в Берлин, Мадрид и Лондон, мъпетите се забъркват в голяма каша. Те се натъкват на най-издирвания престъпник в света, който поразително прилича на жабока Кермит. Двойникът му Константин обаче говори с руски акцент.

Април ще е подвластен на любвеобилните птици от продължението на анимацията "Рио". Блу и Джуъл вече имат три деца, но зарязват спокойния си живот в Рио де Жанейро и заминават на пътешествие в Амазонската джунгла. Там те се срещат с много диви животни и с отдавна изгубения баща на Джуъл.

Анимацията "Пийбоди & Шърман" разказва за най-умното куче в света. Пийбоди е говорещо куче, което заедно със своя стопанин Шърман се опитва да намери открадната машина на времето. Нейният нов собственик я използва, за дa променя важни събития от историята на Земята.

През юни предстои и продължението на "Как да си дресираш дракон". Филмът идва 4 години след излизането на първата част. Анимацията е част от трилогия.

Автор: Савина Герджикова