Томислав Дончев: Една партия трябва да се бори за по-голямо доверие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нужда от реформа и от подобрение има, за да бъдем по-близо до нуждите, до исканията на избирателите и изобщо на българските граждани, коментира Томислав Дончев, депутат от ГЕРБ.

„Изключително важно е да не се губи подкрепата на традиционните привърженици, но имаме един огромен ресурс от хора, които традиционно не гласуват. За съжаление огромна част от тях са добре образовани, интелигентни, мислещи хора. За мен адекватната посока на мислене е нови послания, които да привлекат именно тези хора, защото това и от политическа, и от гражданска гледна точка е един загубен потенциал”, обясни Дончев.

Престоят в опозиция е чудесно време за вътрешна реорганизация и за по-добра форма, каза още Томислав Дончев. На въпрос ще има ли още дезертьори в ГЕРБ, Дончев заяви: „Теоретично е възможно, но малко вероятно”. Той допълни още, че няма нужда и причина Борисов да се оттегля от политиката.

Една партия не е затворена в себе си институция. Тя трябва да се бори за по-голямо доверие. Това се случва на база цели, политики, които да спечелят подкрепата на по-голям брой хора, заяви Дончев.