“Атака” срещу американските интереси

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в "Денят започва с Георги Любенов" беше лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Тази седмица той беше провокиран от визитата на държавния секретар на САЩ Джон Кери в София.

По време на посещението от партията излязоха на протест, но не успяха да стигнат на сградата на президенството. Сидеров разказа, че неговите хора са били изтласкани чак в градинката на бившия дворец и тяхната телевизия не е била допусната. "Жандармерията изтласка на повече от 300 метра камерите ни", обясни той. Според лидерът на "Атака" това говори за някакъв страх и за слабост. Той смята, че мнението на протестиращите е било цензурирано.

Сидеров каза, че той няма нищо против това да дойде представител на американската администрация, но той трябва веднага да бъде включен в една дискусия. "Защо нямаше достъп на журналистите? Защо нямаше въпроси? Защо го скриха?", попита лидерът на "Атака". Според него западните политици, които диктуват българската съдба, ги крият.

"В много отношения българските и руските интереси се покриват", заяви Сидеров. Той беше категоричен, че при всички случаи защитава българските интереси. Според него няма алтернативи на руските газови доставки. "Това дали ще ме нарекат проруска партия не ме интересува. Наричали са ме всякак", заяви той. Той смята, че дразни "господарите от Вашингтон" със своята позиция, която казва неприятни за тях истини.