България отново на прага на избори. Спорят Георг Георгиев от ГЕРБ и Калоян Паргов от БСП

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Георг Георгиев, депутат от ГЕРБ, част от щаба на Цецка Цачева, и Калоян Паргов, градски представител на БСП, представител на щаба на Румен Радев, бяха гости в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

vlcsnap-2016-11-20-10h00m44s163Георг Георгиев заяви, че "оставката на правителството е еднозначен израз на достойния начин, по който ние поднесохме своето извинение към българския народ, ако по някакъв начин през последната година ние сме сбъркали в нашата политика. Смятам, че нямаше друг логичен изход, след като по такъв начин се развиха резултатите от изборите. И мисля, че това беше и честният начин, по който ние трябваше да реагираме." В последните десет години ГЕРБ доказа, че третира властта преди всичко като отговорност, а не като привилегия или самоцел.

vlcsnap-2016-11-20-10h13m46s28Според Калоян Паргов кризисният пиар е нещо познато в политиката в трудни ситуации. По думите му, ако през 2013 г. подаването на оставка на Бойко Борисов е вдигнало неимоверно рейтинга му, то това сега не е печеливш ход. "По отношение на властта - БСП е опозиция в този парламент, а дали ще има възможността да упражнява тази власт, за да реализира програмата си, предстои да видим", посочи той.

Вижте видеото.