Безплатни спортни занимания за учениците в Благоевград

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В дните, в които децата със сигурност имат достатъчно свободно време, община Благоевград и спортните клубове са направили плътен график, за всички желаещи да спортуват.

Румяна Станоева: За поредна година община Благоевград и спортните клубове организират тази програма за активна заетост на учениците през свободното време. Най-различни видове спорт сме включили, така че да се задоволят и най-изтънчените желания. Имаме баскетбол, плуване, спортна стрелба.
Виолета Калпачка: Не че нямат нужда от почивка, но въпреки това са ангажирани. Нещо, което те играят, тренират и правят удоволствие. Било футбол, било баскетбол, каквото и да е - няма значение, важното е, че е спорт. Спортуват за здраве, за удоволствие. Най-важното не седят пред компютрите, лаптопите.

Определено най-голям интерес има към тренировките по футбол. Голяма част от децата, които правят първи стъпки в този спорт, продължават със заниманията и след периода на безплатните тренировки по време на априлската вакация.

Слави Костурков: След това вече децата, които си продължат и видят една любов към футбола, така да се каже, да се възпитава в тях, винаги може да се намери време и след това заедно с училището да тренират.

Организаторите на спортната ваканция очакват повече деца да се включат в заниманията, отколкото през 2018 година.

Румяна Станоева: Забелязваме такава тенденция, както и след това обратна връзка с треньорите от клубовете, които са включени в програмата. Има много деца, които по принцип практикуват даден вид спорт, но благодарение на програмата да опитат и нещо друго, след което намират своя спорт. Така че увеличават се децата, които се възползват от нашата програма.

Част от спортните клубове, сред които и този по ориентиране е бягане Младост, пък предлагат и нещо по-различно във времето, като децата не са на училище, а пък техните родители имат малко повече свободно време.

Красимир Данаилов: В 10 часа имаме обявена в страницата на клуба открита тренировка за деца и родители. Искаме да интегрираме и родителите към спорта.

Графикът с часовете за тренировки в отделните видове спорт е публикуван на интернет страницата на община Благоевград.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад