Българският състезателен болид Sin Car R1

В "Денят започва":

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Росен Даскалов се завърна от Зандворд, Холандия - една писта с огромна история, на около 20 км от Амстердам. Пистата е посторена е между дюните и много години там са провеждани състезания от Формула 1, обясни Даскалов. Българският екип е успял да се пребори за подиума в двата дни през уикенда. В генералното класиране нашите са се наредили на трета позиция с пилота Иван Влъчков. Той, според Даскалов, е уникален състезател.

Създателят на българския състезателен болид Sin Car R1 разказа за възможностите на автомобила и за подготвяната програма за обучение на подрастващите, за да се предотвратят жертвите на пътя. Той смята, че мерките за контрол и различни други методи не са достатъчни, за да се ограничат тези, които карат неправилно, бързо и лошо.

Росен Даскалов:
"Това може да стане само като се повиши културата на управление на автомобила още в младото поколение."

Даскалов обясни, че екипът има пълната подкрепа от ФИА да въведе картинга като предмет за обучение в училищата. Той допълни, че ФИА от няколоко години има акция в тази посока - "Road and safety". Целта на тази кампания е да се решават проблемите с безопасността на пътищата.