Българското европредседателство - равносметката

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Боряна Димитрова: Изследванията са всъщност две - едно през декември и юни. Те ни позволяват да сравним какво е било общественото мнение през декември месец и сега. 38% са казвали през декември, че са получили достатъчно информация по въпросите на българското европредседателство. С 10 на сто се увеличава този дял, което е един доста сериозен. Нека признаем, че в медиите темата европредседателство, европейски въпроси са малко по-отдалечени, не са винаги любими теми и този значителен ръст е доста показателен и за интереса, но и за степента, по която хората са се оказали приобщени към проблема.

Калоян Велчев: Данните, които показват, че се е повишило качеството на информираността, показва всъщност, че в хода на самото председателство се повишава интересът към него. Ние тръгнахме с едни минималистични очаквания, според мен. Дебатът в медиите до преди да започне председателството се свеждаше предимно до това дали ние сме готови чисто административно и организационно да го проведем. Съмнения, които след първата седмица, се оказаха неоснователни.


Огняна Петрова: Един определен успех е това, че гражданите припознаха Европейския съюз по-близо до себе си. Те видяха чрез българското председателство как работи и как функционира. Именно за това смятам, че резултатите по отношение на информираността са толкова високи.
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад