Борисов: Резултатите показаха, че никой не може да се мери с ГЕРБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Резултатите от изборите показват, че по-стабилна коалиция не може да има. Това заяви на пресконференция снощи премиерът Бойко Борисов. Според него е станало ясно, че никой не може да се мери с ГЕРБ. Борисов посочи, че е направил всичко възможно ГЕРБ да не спечели Плевен. От партията отчетоха, че са спечелили 129 кметове на общини и 22 областни центъра, както и една трета от местата на всички общински съветници в страната.

Премиерът отчете, че местният вот е потвърдил стабилността на коалицията. Той поздрави реформаторите за добрите резултати, но ги посъветва да бъдат по-скромни и сдържани в емоциите си.

Бойко Борисов - министър-председател: "За Плевен положих големи усилия да загубим този град. Огромни усилия положих, за което ми се сърдят съпартийците, но го направих заради толерантността. Да се говори, че е паднал Плевен като навремето при Падишаха и че едва ли не са се освободили от някой, искам да ги помоля да бъдат малко по-толерантни, малко по-скромни."

Борисов обясни, че на места ГЕРБ са загубили заради слаба партийна организация и недобър кмет. Той поиска доказателства или извинения от реформаторите за думите им, че ГЕРБ са купували гласове в Плевен. Цветанов допълни, че общите цели на управляващите са много по-важни от всичко, което реформаторите са направили през тази кампания.

Цветан Цветанов - зам.-председател на ГЕРБ: "Мога да ви кажа, че съм широкоскроен, винаги националните интереси са над партийните."

Бойко Борисов: "Ясно показаха тези резултати, че с ГЕРБ никой не може да се мери, дори няма шанс да се мери. Максимално дърпах юздите на партията да не постигне дори по-големи резултати. От тези избори се вижда, че освен ДПС и ГЕРБ е един от гарантите за българските мюсюлмани."

Борисов подчерта и знака, който резултатът от вота дава за президентските избори догодина.

Бойко Борисов: "Действително излъчен от ГЕРБ кандидат има огромни шансове. Аз откакто съм човек, ме питат дали ще ставам президент."

Борисов дори е съгласен на вътрешни избори в коалицията, за да намерят кандидат.

Бойко Борисов: "Жени имам, и мъже имам и то с над 80 процента бият."

Премиерът не разкри дали след изборите ще има персонални промени в кабинета. Персонални промени се правят, след като седнем с реформаторите и решим като основни коалиционни партньори. Животът на правителството е като животът на всеки един човек. Аз съм вярващ човек, това зависи само от Господ, коментира лидерът на ГЕРБ.

Премиерът отбеляза, че при вота са проличали дефектите в изборния кодекс и се надява партиите да решат дали той трябва да се промени.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад