Станислав Владимиров: На следващите избори избирателната активност ще падне на 25 %

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП трябва да промени посланията си за да станат по - чуваеми и разбираеми от хората - това заяви в изборната нощ секретарят на Националния съвет на БСП Станислав Владимиров. Той не отрече загубата на БСП, особено в големите градове, но по думите му анализите за това предстоят.

В изборното студио на БНТ Станислав Владимиров заяви, че тези избори ще се запомнят с думата хаос и още, че няма община без сигнали и жалби за нарушения. Според Владимиров на следващите избори избирателната активност ще падне на 25 %.

Станислав Владимиров - секретар на НС на БСП: "Хората вече не вярват, че има смисъл да гласуват. Те не вярват, че техният глас реално ще бъде отчетен. Не тръгнем ли да организираме едни честни избори, не тръгнем ли да водим дебат за политика - нищо добро не чака България."

Владимиров заяви, че изборите са показали, че БСП е единствената опозиционна и лява партия в България.

Станислав Владимиров: "Някой в БСП ще поеме ли отговорност за ниските резултати? Ще направим анализ, в редица общини БСП стои много добре и резултатите го показват. В редица наши структури ние имаме сериозни проблеми."

Секретарят на НС на червените заяви, че в последната година БСП е направила доста промени в организационно отношение, но очевидно този процес трябва да продължи.

Станислав Владимиров: "Явно избирателите, гласувайки за дясна политика, припознавайки до голяма степен десните партии в България - ние трябва да сменим подхода си към голяма част от хората, които не гласуват."

Пред централата на БСП и членът на предизборния щаб на партията Корнелия Нинова призна загубата на тези избори.

Корнелия Нинова - член на предизборния щаб на БСП: "Това ли е капацитетът в момента на левицата. Накъде върви тя, г-жо Нинова. И не е ли време за тежък анализ и може би за отговорност? Има загуба, ще има оценки, ще има и отговорност. Но не мисля, че само това е капацитетът на левицата - можем много повече. От нас зависи да го направим."

Нинова смята, че вината за загубата е колективна и въпросът с оставката на лидера на БСП не е актуален. Според нея големият проблем е ниската избирателна активност, което означава, че хората нямат доверие в институциите.

Корнелия Нинова: "Какво правим ние политиците с народа си. На думи ги убеждаваме, че гласът им е важен, а на дела правим така, че ги отблъскваме от политическата система и от политиката изобщо. Това е най-голямото предизвикателство пред нас в бъдеще."

Без гласа на хората ние сме обречени - завърши Корнелия Нинова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад