Радан Кънев: И ГЕРБ, и Реформаторите увеличават влиянието си след тези избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Реформаторският блок е увеличил влиянието си след тези местни избори - такъв извод направиха в изборната нощ на балотажите на Раковски 34. Според реформаторите резултатите от изборите още веднъж били показали, че в рамките на управляващата коалиция нямат абсолютно никаква алтернатива.

Добър резултат и пробиви на места, на които са били загубени позициите на десните - такава оценка си дадоха в Реформаторския блок.

Радан Кънев - съпредседател на Реформаторски блок - ДСБ: "Преди всичко да поздравим и да благодарим на колегите в Плевен за този уникален пробив и връщането на един основен областен център на Северна България, който ни беше отнет преди 4 години."

На фона на БСП Реформаторите дори се нарекоха победители, като дадоха за пример равния брой спечелени областни градове. От блока са категорични, че най-важният резултат от тези избори е, че заедно с ГЕРБ са успели да отслабят вниманието на останалите политически сили в местната власт.

Радан Кънев: "Местата, където ние бяхме много силни на първия тур и дадохме категорична подкрепа на база на политическо споразумение на ГЕРБ на втори тур, в момента постигат една от големите ни цели, а то е замитането на БСП и ДПС от картата на областните центрове."

Според Реформаторите техните вътрешни разправии в избора на кандидати за кметове и листи за общински съветници не са повлияли негативно на резултата им. Убедени са, че са затвърдили участието си като стабилен партньор в държавното управление.

Божидар Лукарски - съпредседател на Реформаторски блок - СДС: „Дай, Боже, да се караме все така. Резултатите от изборите са най-добрият тест за това какво постигнахме ние като коалиция и всъщност какво постигаме като коалиция във формата на управление в централната власт."

Все пак реформаторите признават, че имат и загуби и ще правят анализ. Категорични са, че ужасът от организацията на изборите е бил за всички и нужда от промени в изборния кодекс са необходими. Те самите щели да направят предложения. Смятат, че купуването на гласове може да бъде овладяно, но нищо не се прави.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад